Köttfärsrulle
(4û5 port)300 g nötfärs2 vitlöksklyftor2 morötterca 5 dl fint strimlad vitkålmargarin eller olja1 krm svartpeppar, 1 krm malen kardemumma1 msk soja, 1 msk senap2 dl vatten + 1 köttbuljong-tärningDeg: 6 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 2 tsk curry, 50 g smält margarin, 2 dl vatten.
Smält lite fett i en gryta. Fräs färs, vitlök, morötter och vitkål i margarin eller olja i en gryta.
Tillsätt kryddor, soja, senap och späd med buljong.
Koka på svag värme under lock cirka 10 min. Gör degen i matberedare eller för hand. Låt degen vila kallt cirka 30 minuter. Kavla ut den till en kaka ca 30x40 cm.
Lägg färsröran längs mitten av degen. Pensla degkanterna med uppvispat ägg. Vik upp degen om fyllningen så att kanterna kommer omlott. Tryck ihop dem.
Lägg rullen med skarven ned på bakplåtspapper på en plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö gärna över lite sesamfrö.
Grädda i ugn vid 200 grader cirka 25 min.
Servera rullen skuren i skivor med en blandad sallad.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!