Köttgryta a la Russe
(4 port)500 g benfritt nötkött av högrev, bringa eller bogmargarin1 tsk salt2 krm paprikapulver2 krm svartpeppar4 dl köttbuljong (vatten + tärning)2 gula lökar1 morot4 rödbetor1 klyfta vitkål, ca 150 g1 msk rödvinsvinäger1 lagerbladTill servering:2 dl matlagningsyoghurt, 2 tsk riven pepparrot, persilja (välj gärna den frysta)
Lägg efter hand över dem i en gryta. Salta, peppra och strö över paprikapulver. Häll på buljongen.
Låt småkoka under lock ca 20 min.
Skala lök, morot och rödbetor. Grovstrimla löken och finstrimla morot, rödbetor och vitkål. Lägg över i grytan.
Tillsätt vinäger och lagerblad. Späd med mer
buljong om det behövs.
Sjud ytterligare ca 20 min tills köttet känns mört.
Strö över persilja.
Bjud grytan med kokt potatis och yoghurten smaksatt med riven pepparrot.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!