Köttgryta från Kamerun à la David

8 port3 dl gul lök,2 msk curry,2 tsk salt,1 tsk svartpeppar,1 dl olivolja,1 kg fläskfilé,1 stor burk ananas,1, 5 dl russin,1 burk kokosmjölk,kokosflingor,mango chutney.

Mat & dryck2000-04-05 23:59
Skär köttet i tjocka bitar cirka 4 centimeter. Hacka löken. Stek tillsammans i oljan i en stor gryta med curryn, svartpeppar och salt, tills löken blivit mjuk.
Puttra på 1:an i cirka en timme. Skär ananasen i bitar och tillsätt tillsammans med russinen och kokosmjölken, späd den med vatten så att det blir cirka 5 dl.
Sjud ytterligare en timme. Tillsätt mango chutney efter smak och strö över rikligt med kokosflingor. Koka i tio minuter. Smaksätt eventuellt med mer curry, salt och peppar. Servera med ris.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!