Krabbgratäng
4 port 2 dl risvatten, 1 hönsbuljongtärning1 kokt krabbaStuvning:2 msk margarin2 msk vetemjöl3 dl mjölk1 dl vispgrädde1 smulad fiskbuljongtärningev 1 msk konjak eller sherryhackad dill Till gratinering: 1 msk ströbröd, 1 msk flagad mandel, 0,5 dl riven ostTill garnering: krabbrom, dill
Rensa krabban och dela köttet i mindre bitar. Ta vara på rommen.
Fräs fett och mjöl till stuvningen. Späd med mjölk och grädde. Smula ner buljongtärningen. Sjud tre till fem minuter under omrörning. Smaksätt eventuellt med konjak eller sherry. Blanda ner dill och krabbkött.
Lägg riset i en lätt smord ugnssäker form. Häll på krabbstuvningen. Strö över ströbröd, mandel och ost. Gratinera i ugn vid 250 grader cirka åtta minuter eller tills ytan fått fin färg och det är genomvarmt. Garnera med krabbrom och dill.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!