Krabbsallad

Mat & dryck2001-10-11 00:01
Hårdkoka 3 ägg. Skala och hacka dem. Det görs behändigt i en äggskärare - lägg ägget i fördjupningen och dra ner ”locket med trådarna”, vänd ägget och skär igenom på andra ledden. Rensa 1 stor eller 2 små krabbor (tina frysta). Se till att pilla ut allt krabbkött. Dela större bitar. Blanda samman 2 dl crème fraiche med 0,5 dl hackad gräslök, 0,5 dl hackad dill, 1 msk sötstark senap, 1 krm salt och 1 krm citronpeppar. Vänd ner krabbkött och ägg. Servera röran
på rostat bröd, formbröd eller snedskurna baguetter, som fyllning i avokadohalvor eller lägg upp röran på sallatsbädd. Garnera t ex med citron- eller limeklyftor, svart stenbitsrom och dillkvistar. Servera med rostat bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!