Krabbsoppa

(4 port)1 kokt krabba, ca 500 g2 msk smör eller margarin1 morot1 gul lökdet gröna av en bit purjolök1 kryddbukett, 1 kvist timjan, 1 lagerblad, 1 kvist persilja som binds ihop med bomullssnöre2-3 dl torrt vitt vin1 l vatten1 avokado1-2 tsk salt2 äggulor + 0,5 tsk potatis mjöl + 1 dl gräddeklippt dill till garnering

Mat & dryck1998-11-25 15:49
Rensa krabban och ta till vara allt det röda krabbfettet, allt småkött och de fina klobitarna. Krossa skalen. Smält fett i en gryta och fräs skalen.
Ansa, skölj och skär morot, lök och purjolök i små bitar. Lägg ner i grytan.
Låt fräsa med en stund. Lägg i kryddbuketten och häll på vin och vatten.
Sjud under lock ca 20 min.
Sila buljongen. Spar den.
Mixa eller kör i matberedare krabbfettet, skalad, urkärnad och i mindre bitar delad avokado samt småköttet.
Späd med lite av skalbuljongen till en slät soppa. Häll detta i grytan med resten av buljongen. Lägg i det fina kloköttet. Hetta upp. Vispa ihop äggulor med potatismjöl och grädde. Red av soppan.
Koka upp och ta genast av från värmen.
Strö över klippt dill.
Bjud soppan nylagad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!