Krämig potatissallad med rädisor och sockerärtor

1 1/2 kg småpotatis, gärna färsk1 knippe rädisor150 g sockerärtor6 salladslökar1 grönt äpplecitron2 dl crème fraiche½ dl mjölk1 dl majonnäs1 msk fransk senap2 rivna vitlöksklyftorsalt och nymald vitpepparTill garnering:Rucolasallat

Mat & dryck2009-05-12 12:50
Len och krispig på samma gång är den här goda potatissalladen. Du kan koka potatisen och göra dressingen dagen före och förvara separat i kylen.

Skrubba och koka potatisen. Låt svalna. Dela den i mindre delar om den är stor. Skölj och dela rädisorna i halvor eller kvartar. Skölj och skär sockerärtorna i långa strimlor längs med. Du kan förvälla dem snabbt först men det är inte nödvändigt. Strimla salladslöken tvärsöver. Rör ihop crème fraiche med mjölk, tillsätt majonnäs, senap och riven vitlök.

Blanda väl och smaka av med salt och peppar. Den blir godast om den lagas dagen före. Ett par timmar innan servering blandar du potatis med rädisor och sockerärtor (spar lite till dekoration) och vänder ner dressingen. Precis innan servering garnerar du med resten av grönsakerna och lite rucola.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!