Kroppkakor

Mat & dryck2012-03-26 10:30

4 portioner. Pressa eller mosa 600 g kokt kall potatis (ca 8 stycken). Blanda med 1 tsk salt, 1 ägg och 2 ½ dl mjöl till en deg. Knåda inte för mycket. Skär 150 g rimmat fläsk i pyttesmå tärningar. Skala och hacka 1 gul lök. Bryn fläsk och lök, krydda med ½ krm kryddpeppar och låt det svalna. Forma potatisdegen till en tjock rulle och skär den i 12 skivor. Gör en fördjupning i varje skiva och lägg i 2 tsk fyllning. Rulla ihop till släta bullar. Ta kallt vatten på händerna om det klibbar fast. Koka några kroppkakor i taget, på svag värme i saltat vatten. När de flyter upp, koka ytterligare 5 minuter. Servera med lingonsylt, smält äkta smör och rårivna morötter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!