Krukbröd med öl
I krukbrödet använder vi lättöl. Det får inte vara starkare. Vill du göra som i Italien blandar du i hackade svarta oliver i degen. Du kan baka brödet i blomkrukor eller i andra formar som tål att stå i ugnen eller använda konservburkar som inte är behandlade med plast. 1 flaska lättöl1 ölflaska varmt vatten75 gram Kronjäst1 kilo vetemjöl1 matsked salt75 gram mjukt margarin
Lägg en handduk över bunken. Låt degen vila i bunken i 15 minuter. När degen vilar smörjer du mjukt margarin inuti de formar du ska baka brödet i. Häll lite vetemjöl på en arbetsbänk eller skärbräda.
Ta degen ur bunken och lägg den på bänken. Knåda degen med fingrarna en liten stund. Fyll formarna med degen. Men fyll inte ända upp till kanterna. Formarna ska innehålla två tredjedelar deg. Ställ formarna på ett galler mitt i ugnen. Sänk värmen på ugnen till 175 grader. Titta på brödet efter 20 minuter. Är ytan brun är brödet färdigt. Om ytan inte är brun låt brödet stå inne en stund till i ugnen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!