Krydd- och fruktris

(4 port)Cirka 75 g torkade aprikoser1 dl russin1 purjolök, enbart det gröna (ca 1 dl finstrimlat)1 bit färsk ingefära (ca 3 cm)ca 75 g blandade nötter (t ex hassel-, pinje-, cashew- eller pecannötter eller ta bara en sort)1 msk gurkmeja2û3 msk neutral olja2 dl ris1 msk flytande honung5û6 dl buljong (2 höns + 1 grönsaksbuljongtärning + vatten)2 hela kanelstänger, 2û3 hela kryddnejlikor1 liten röd paprika

Mat & dryck1998-11-26 13:55
Börja med att blötlägga frukten i varmt vatten ca 10 min. Snitta, skölj och strimla fint det gröna på purjolöken. Skala, riv fint den färska ingefäran. Hacka nötterna medelgrovt.
Fräs i olja purjolök, ingefära, nötter, gurkmeja och ris. Häll på buljong och blanda ner honung och avrunnen frukt. Tillsätt kryddorna.
Låt riset koka den tid som förpackningen anger. Rör upp det färdigkokta riset och blanda ner en urkärnad och fint tärnad paprika.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!