Kryddig köttgryta (4 port)
Frukt ingår i den här grytan. Tycker man inte om frukt i maten så går det att hoppa över just den ingrediensen. Krydda sedan till angenäm smak.500 g färskt benfritt fläskkött av bog eller skinka2 röda lökar, 1 purjolök1 morotmargarin/olja1,5 tsk curry3-3,5 dl köttbuljong (vatten + tärning eller fond på flaska)2 msk soja0,5 msk rödvinsvinäger0,5 tsk malen ingefära0,5 tsk salt1 tsk paprikapulverRedning:1 msk margarin + 1 msk idealmjöl1 syrligt äpple, 2 bananer, þd>3 ananasringarTill servering: rostade kokosflingor, flagad rostad mandel
Låt grytan småkoka under lock ca 20 min. Rör samman redningen genom att blanda fett med mjöl till en pasta. Skölj, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Skala bananerna och skiva dem. Skär ananasen i bitar. Rör ner redningen i grytan samt blanda ner frukten. Koka upp och småkoka ca 5 min. Servera med kokt ris och rostad kokos och mandel som tillbehör. Eller blanda ner kokosflingor och mandel i riset när det är kokt.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!