Kryddig kyckling
(4 port)1 kyckling, ca 1,3 kg1 msk smält smör eller marga rin2 msk vinäger2 tsk soja1 msk farinsocker1 krm malda nejlikor0,5 krm mald chilipeppar1 tsk saltVitkålssallad:1/4 vitkålshuvud, ca 300 g, 1 stor morot, 2 dl matlagningsyoghurt, 0,5 dllättmajonnäs, 1 tsk vanlig senap, 0,5 tsk salt, 1 krm svartpeppar.
Blanda det smälta smöret med vinäger, soja, farinsocker och kryddor. Pensla kycklingdelarna med blandningen.
Stek i ugn vid 225 grader 25 min eller tills delarna fått fin färg och köttsaften är helt klar. Gör salladen under tiden kycklingen steker. Hyvla vitkålen med hjälp av osthyveln. Ansa moroten och grovriv den.
Rör ihop yoghurt med majonnäs, senap och kryddor. Blanda såsen med vitkål och morötter.
Bjud salladen till kycklingen och klyftpotatis eller kokt ris.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!