Kryddig plommonchutney

1 kg plommon2 syrliga och fasta äpplen3 gula lökar100 g russin2 dl socker1,75 dl inläggningsättika(6 procent)1 krm malen kryddpeppar,1 krm cayennepeppar1 krm malen ingefära, 1 krm malen kanel2 krm grovstött rosépeppar

Mat & dryck2000-08-30 15:48
Skålla plommonen i kokande vatten. Dra av skalet och ta bort kärnorna. Lägg ner dem i gryta. Skölj, kärna ur äpplen och skala löken. Mixa äpple och lök till ett grovt mos och häll ner i grytan. Tillsätt övriga ingredienser och rör om. Koka såsen på svag värme utan lock tills det tjocknar. Ta grytan från värmen och skumma. Häll chutneyn på rena, varma burkar och förslut. Förvara svalt. Fruktigt och kryddigt tillbehör till kött eller kyckling.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!