Kryddigt stekta selleribiffar med sås

(2 port)ca 400 g rotselleri2 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond (på flaska) + vatten)en bit skal (inte rivet) av 1 väl tvättad citronPanering: 0,5 dl hackad färsk timjan eller persilja (eller ta båda sorter), 1 tsk rivet citronskal, 0,5 dl riven parmesanost eller ta annan ostsort, 2 msk ströbröd eller välj fint hackade hasselnötter1 äggSås: 1 dl matlagningsyoghurt, 1 krm nymald svartpeppar, 1 krm grovkrossad rosépeppar, 1 tsk örtsalt, 1-2 msk örter som ovan eller riv/mosa lite grönmögelost

Mat & dryck2001-01-11 00:00
Skär rotsellerin i ca 0,5 cm tjocka skivor och skala dem. Koka upp buljong med citronskal och låt selleriskivorna koka mjuka ca 2 min. Ta upp och låt rinna av. Blanda samman örter med citronskal, riven ost och ströbröd eller nötter. Vispa upp ägget. Vänd selleriskivorna först i ägg och sedan i örtblandningen. Låt skivorna ligga en stund så att paneringen hinner torka lite.
Blanda samman såsen. Låt stå kallt en stund. Hetta upp olja/flytande margarin i en stekpanna. Stek selleriskivorna ca 4 min per sida till fin färg och inte i för het stekpanna. Servera med olika sorters sallat och sås. Ett grovt brytbröd som tillbehör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!