Kummel i ugn på syditalienskt vis

(4 personer) 4 portionsbitar kummelfilé, ca 600 g1 liten burk sardeller i olja1 krm svartpeppar1/2 kruka rosmarin1/2 tsk havssalt1 dl veteströbrödolivoljacitroner

Mat & dryck2009-04-16 07:00
1. Pensla en ugnsfast form med olivolja och lägg ut fiskfiléer med det som varit skinnsidan nedåt.
2. Töm upp en burk sardeller i olja i en sil så oljan kan rinna av. Lägg sardellerna i en kastrull, tillsätt 2-3 matskedar ny olivolja och mosa samman sardeller och olja på svag värme. Krydda lätt med svartpeppar.
3. Fördela sardellsåsen över fisken och strö därefter över ströbröd samt lite extra olivolja. Toppa med havssalt, små rosmarinkvistar och saften från en citron.
4. Stek fisken mitt i 175 graders ugn cirka 20-25 minuter. Serveras med blandad sallad, massor av citron och gärna en och annan rosmarinkvist. Bröd passar bättre till än potatis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!