Kyckling i folie (10-12 port)

10-12 kycklingben0,5 dl olja2 msk soja2 krm pepparmix eller svartpeppar, 1 tsk salt, 1 tsk paprikapulver Salsa: 2 röda paprikor, 2 gula paprikor, 1 mango, 1 fast banan, saft och rivet skal av 1 lime, 1 msk flytande honung, 2 krm citronpeppar, 2 krm mald ingefära, 1 krm mald koriander, ev 1 msk mangoketchup, 0,5 dl olja

Mat & dryck2000-05-30 23:59
Kyckling är alltid uppskattat på ett buffébord. Vill man ha besväret så linda en foliebit runt kycklingbenet. Då blir det lätt för gästerna att ta för sig.
Ett fat med ugnsstekta kycklingben och därtill en salsa.

Skölj, halvera och kärna ur paprikan. Ta bort de vita innerväggarna. Skär sedan paprikan i små tärningar. Skala och skär bort fruktköttet kring den platta kärnan på mangon. Skär det i fina tärningar. Skala, dela bananen på mitten och sedan längsmed. Skär i tärningar och lägg dem genast i 3 msk citronsaft. Lägg det skurna i en skål och blanda ner limesaft och skal, honung, kryddor, ev mangoketchup och olja. Täck över och ställ kallt över natten. Kycklingbenen ska vara tinade om frysta används. Blanda samman ingredienserna till penslingen. Lägg kycklingbenen på ugnsfast fat eller liten långpanna. Pensla dem runt om.
@3a text:Låt ligga ca 30 min innan de steks i ugn vid 225 grader ca 25 min. Stek dem dagen innan eller i tid samma dag. När de är färdigstekta linda ev om lite folie runt benet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!