Kyckling i jordnötssås

(4 port) 4 kycklingfiléer, ca 500 g2 äpplen2 vitlöksklyftor1 dl salta jordnötter1-2 tsk hackad röd chilifrukt2 msk jordnötssmörrivet skal och saft av 1/2 lime1 msk farinsocker1 dl vatten2 1/2 dl mellangrädde1 hönsbuljongtärning1 msk smör1/2 tsk salt

Mat & dryck2002-11-07 00:00
Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Servera med kokt ris och fräst salladslök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!