Kyckling med currybananer
(4 port)4 kycklingbröst, frysta eller färska1 äggca 1 dl ströbröd + 2 msk flagad mandel1 tsk salt1 krm svart- eller blandpepparSås:3 dl vatten, 0,5 hönsbuljongtärning, 1,5 msk vetemjöl, 1 dl mellangrädde, 0,5 tsk curryCurrybananer:2 bananer, margarin, 0,5 tsk curry, 4-6 baconskivor
Vänd kycklingbrösten först i ägg och sedan i
ströbrödsblandningen. Lägg kycklingen på ett smort ugnssäkert fat.
Stek i ugn vid 200 grader ca 45 min. Vänd bitarna efter halva tiden.
Gör såsen under tiden. Koka upp vatten med buljongtärning i en kastrull. Rör ut eller
skaka ihop mjölet med grädde. Vispa ner i buljongen.
Låt såsen sjuda 3-5 minuter.
Smaka avmed curry. Skala bananerna och dela dem på längden.
Bräck baconskivorna. Häll av flottet efter baconet och fräs bananerna i lite nytt
fett tillsammans med curry.
Bjud kycklingen med tillbehör och kokt ris.
Gärna också en sallad.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!