Kyckling med grön sås och rödlöksmarmelad
4 port4 kycklingfiléer ca 500 g1 tsk salt, 1 krm nymald svartpepparca 1 dl kycklingbuljong (vatten plus fond eller tärning)Rödlöksmarmelad: 4 rödlökar, 1 dl russin, 4 msk flytande honung, 2 msk vinäger (balsamvinäger), salt, nymald vitpeppar.Sås: 1 gul lök, margarin, 1 hönsbuljongtärning, 1,5 dl finhackad persilja (fryst), 2 msk idealmjöl, 4 dl standardmjölk, nymald vitpeppar (inget salt eftersom buljongtärningen är salt).
Gör såsen genom att först skala och hacka löken fint. Fräs den mjuk i margarin. Smula ner buljongtärningen och tillsätt persilja. Strö över mjölet och rör om. Späd under omrörning med mjölken. Låt koka 3û 5 minuter. Mixa eventuellt såsen slät. Smaka av med peppar. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn filéerna fint på båda sidor och späd med lite buljong. Efterstek cirka 10 minuter på svag värme.
Skär upp varje filé i lite sneda skivor och lägg på den gröna såsen.
En sked marmelad vid sidan av och nykokt potatis û gärna pressad û till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!