Kyckling- och fetaosttårta
9 skivor landgångsbrödFyllning 1:200 g fetaost, ej light250 g Kesella, 10 %1 msk flytande honung1 burk tapenade, ca 140 g (olivröra)Fylling 2:2 nygrillade kycklingklubbor250 g Kesella, 10 %1,5 dl Medelhavsrelish (paprikaröra med medelhavsgrönsaker)salt och nymald svartpepparTopping:2 burkar crème fraiche150 g svarta oliver, kalamata100 g körsbärstomater, gärna gula och röda, halverade
En stor och mättande tårta med kyckling gör sig bra som ensamrätt med sallad till en lunchbjudning.
Lägg tre av landgångsbröden bredvid varandra på ett smörpapper. Smula fetasosten och blanda den väl med Kesellan och honungen. Bred tapenade över bröden och fördela fetaoströra ovanpå. Lägg på tre bröd till. Drag skinnet av kycklingen och riv det i små bitar. Blanda kycklingköttet med Kesella och Medelhavsrelish. Smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen över det andra lagret bröd. Lägg på ytterligare tre brödskivor och bred crème fraiche över. Gör ett fint mönster med oliver och tomathalvor.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!