Kyckling på rotsaksbädd

4 port1 stor färsk kyckling, 2 morötter, 1 palsternacka, 1 bit rotselleri, 1 syrligt fast äpple, 3 schalottenlökar eller 1,5 gul lök, 0,5 dl russin, 3 msk äppelcidervinäger, 0,5 dl farinsocker, 1 tsk salt, 1 krm nymald svartpeppar, 4 msk olivolja.Pensling: 3 msk creme fraiche, 2 krossade vitlöksklyftor, 3 msk sweet chilisås.

Mat & dryck2000-03-08 23:59
Ansa och skär alla rotfrukter i bitar ca 1,5 cm stora. Kärna ur äpplet och skär även det i bitar. Skala lökarna och dela dem. Blanda vinäger med socker, salt, peppar och olja. Lägg rotfrukter med lök, äpple och russin i en långpanna. Häll över vinägerblandningen och vänd om.

Klyv kycklingen genom att dela den genom bröstbenet och på vardera sidan om ryggraden. Lägg halvorna på rotsaksbädden. Pensla med creme fraiche-blandningen. Stek i ugn vid 200 grader 40û45 min. Kontrollera att köttsaften är klar. Ta ut kycklingen och servera.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!