Kyckling under smultak
(4 port)´Pajlock: 8-10 skivor torrt vitt bröd, 100 g margarin, 2 msk hackad persilja, 1 dl riven parmesanostFyllning: 1 stekt eller grillad kyckling (cirka 500 g rensat kycklingkött), 1 gul lök, 2 pap-rikor, 2 msk margarin, 2 msk idealmjöl, 3 dl matlagningsgrädde, 0,5 smulad hönsbuljongtärning, 1 tsk osötad senap, 2 msk citronsaft, eventuellt 2 msk torr sherry, 1 krm nymald svartpeppar
Låt småkoka 3-5 minuter. Blanda ner kycklingköttet. Smaka av med senap, citronsaft, ev sherry och peppar. Häll den varma stuvningen i fyra ugnsfasta smorda portionsformar eller i en större smord form. Mixa bröd, margarin, persilja och ost i en mixer eller matberedare eller hacka samman allt till en smulig massa. Fördela smulorna i formen/formarna. Grädda mitt i ugnen vid 175 grader tills ytan blivit krispig och fått fin färg, cirka 30 minuter.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!