Kycklingburgare

(4 port/11-12 st)400 g kycklingfilé (tinade om frysta)4 äggulor1,25 dl matlagningsgrädde0,5 msk potatismjöl0,5 smulad hönsbuljongtärning2 msk vilt- eller kalvfond1 krm smulad torkad timjan1 tsk salt2 krm svartpeppar

Mat & dryck2000-12-11 00:00
Skär kycklingfilén i små bitar och mixa (i matberedare) eller mal köttet till färs. Blanda med äggulor, grädde, potatismjöl, hönsbuljongtärning, fond och kryddor. Stek ett prov för att ev korrigera kryddningen. Smaka inte av färsen i rått tillstånd. Forma färsen till småbiffar ca 5 cm i diameter. Stek dem i smör eller margarin i stekpanna till fin färg och tills de är genomstekta, 4-5 min per sida.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!