Kycklingfilé fylld med lax

(4 port)Visst går det att kombinera rökt lax och kyckling! Såsen smaksätts med senap och vitt vin.4 kycklingfiléer150 g kallrökt laxsalt, nymald vitpepparSås: 1 finhackad schalottenlök, 1 msk smör/margarin, 0,5 smulad hönsbuljongtärning (eller fond),1 msk idealmjöl, 0,5 msk fransk senap, 2 dl vitt vin, 2 dl mellangrädde, finklippt dill.

Mat & dryck2000-11-09 00:01
Gör ett snitt i filéerna. Skär till fyra skivor av laxen och lägg dem i filéerna. Fäst med tandpetare. Hacka resten av laxen. Fräs löken mjuk i smör/margarin till såsen.
Tillsätt smulad buljongtärning. Strö över mjöl och rör om. Späd under vispning med vin och grädde. Rör ner senap. Låt såsen småkoka ca 5 min. Stek kycklingfiléerna ca 6 min per sida.
Hetta upp såsen och blanda ner den hackade laxen och smaka av med dill. Skär upp filéerna och servera med sås, kokt ris och nätt kokta broccolibuketter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!