Kycklingleverpanna

4 port400 g fryst kycklinglever3 gula lökarolja/flytande margarin1 hönsbuljongtärning, 2 krm torkad dragon, 2 krm örtagårdskrydda(eller liknande)1 krm nymald svartpeppar250 g fryst röd- och grön paprika, ca 200 g blandade frysta grönsaker s k herrgårdsblandning1 dl vatten + 1msk soja + 1 msk osötad eller vanlig senap2 msk creme fraiche, kokbarGarnering: persilja

Mat & dryck2001-02-21 11:30
Tina levern och skär den i mindre bitar. Skala och skär löken i smala klyftor. Hetta upp olja/flytande margarin och stek levern tills den är lätt rosa inuti. Ta upp. Torka ur stekpannan och hetta upp nytt fett.
löken tills den får färg och mjuknar. Blanda ner kycklinglevern i stekpannan med löken. Smula ner buljongtärning och kryddor. Lägg ner paprika och grönsaksblandning. Skaka samman vatten, soja och senap och tillsätt till pannan samt creme fraiche. Låt småputtra ca 10 min.
Garnera med persilja och servera med kokt ris eller couscous. Tips på andra smaksättningar och tillbehör: Smaksätt med krossade enbär och smulad timjan. Eller rör ner någon matsked messmör. Finns det frysta lingon så är det gott att blanda ner. Låt ca 100 g klippt bacon i strimlor bryna med kycklinglevern. Svamp är naturligtvis också gott att ha med.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!