Kycklingpaj
(14-16 port)Pajdeg:6 dl vetemjöl, 250 g margarin, 4-5 msk vatten.Fyllning:2 stekta kycklingar, 500 g färska champinjoner, 500 g färska tomater, margarin, 1 tsk salt, 0,5 tsk svartpeppar, 1 msk färsk hackad basilika, ca 200 g riven lagrad ost, 6 ägg, 6 dl standardmjölk.
Bena under tiden ur kycklingen och ta bort skinnet. Skär köttet i bitar.
Skiva svamp och tomater. Fräs champinjonerna i margarin en stund. Krydda med salt, peppar och basilika.
Kavla ut pajdegen och lägg i en långpanna ca 30x40 cm. Tryck upp kanterna. Nagga botten.
Låt stå 30 min. Förgrädda i ugn vid 225 grader ca 10 min.
Fördela kycklingkött, champinjoner och ost över pajbotten. Täck med skivade tomater.
Vispa ihop ägg och mjölk. Häll äggstanningen över.
Grädda i nedre delen av ugnen vid 225 grader ca 35 min.
Låt pajen kallna.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!