Kycklingpaté
(4-6 port)Servera den kall med tillbehör som gräslökssås, små kokta och ev lättstekta färskpotatisar och blandad sallad med tomater och gurka.4 kycklingfiléer ca 500 g1 dl hackad persilja,0,5 dl finklippt gräslök1,5 dl creme fraiche3 normalstora ägg0,5 smulad hönsbuljong-tärning, 1 krm pepparmix1 msk potatismjöl
Smörj en avlång form, 1,5 l, och lägg ett smort avpassat bakplåtspapper i botten. Varva färsen med kycklingskivorna i formen.
Grädda patén i nedre delen av ugnen ca 45 min. Lossa patén ur formen efter ca 15 min och lägg sedan tillbaka den i formen för att kallna. Gör en sås av 2 dl creme fraiche lätt, 0,5 dl finklippt gräslök, 1 tsk citronsaft och 1 krm salt. Eller hoppa över såsen och fräs olika sorters svampar delade i bitar. Krydda med salt, nymald vitpeppar och någon matsked balsamvinäger.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!