Kycklingsallad med vetekorn och frukt

(4 pers)2 dl vetekorn (kan vara svåra att få tag i) + 1 liter vatten alt 2 dl bulgur eller cous-cous2 stekta kycklingfiléer (200 g) eller grillad1 pkt bacon eller rökt skinka (100 g)2-­3 dl ärtor-, majs-, paprikamix1 dm purjolök eller 1 st rödlök1­2 dl ananas/nektarin /persikaEv dressing till vetekornen: 1 del vinäger, 2 delar olja, salt, svartpeppar, örtkryddor

Mat & dryck2004-06-09 22:30
Koka upp vattnet med salt, tillsätt kornen och koka utan lock i 15 minuter. Häll av vätskan. Använder du cous-cous eller bulgur, tillaga enligt instruktioner på paketet. Låt kornen ånga av och häll ev på dressingen. Låt svalna. Stek baconet i mikron, i cirka 2 minuter eller tills de blir krispiga. Lägg dem mellan lager av hushållspapper i ugnen. Papperet suger åt sig fettet. Ta ut och låt kallna. Skär baconet i små bitar. Skär kyckling, lök och frukt och blanda ihop med övriga ingredienser. Servera gärna med apelsinsåsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!