Kycklingsoppa
(4 port)4 kycklingklubbor1 gul lök2 vitlöksklyftor1 purjolök3 selleristjälkar1 burk hela tomateroljarivet skal av en halv apelsin (väl tvättad)0,5 g saffran2-3 msk hackad persilja (välj gärna fryst)2 krm torkad smulad timjan1 l hönsbuljong (vatten + 2 hönsbuljongtärningar)2 dl vitt vin (ev matlagningsvin)örtsaltnymald svartpeppar
Fräs lök, vitlök och purjolök tills de mjuknar något utan att det tar färg. Tillsätt stjälkselleri, tomattärningar, apelsinskal, saffran, persilja och timjan. Lägg ner kycklingdelarna och låt dem fräsa med en stund. Häll på buljong och vin. Koka upp och låt koka på svag värme under lock ca 20 min. Smaka av med örtsalt och peppar. Ta ev upp kycklingdelarna och ta bort skinn och ben. Dela köttet i bitar eller låt de som äter göra den proceduren själv.
Tillbehör: Fördela keso fetaoliv på fyra vita formbrödskivor. Täck med fyra andra skivor. Tryck lätt ihop. Grädda i smörgåsjärn eller i våffeljärn. Skär itu smörgåsarna diagonalt. Servera varma.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!