Kycklingwok för hela familjen

(4 portioner)3-400 g kycklingkött, färdigstrimlat eller filéer, gärna lårfilé som du strimlar själv1-2 msk neutral olja, t ex raps1 tsk sesamolja1 påse wokgrönsaker1 banan1/2 dl torrostade jordnötter1 msk kokosTill serveringNudlar eller basmatirisSambal oelekLjus soja

Mat & dryck2005-11-10 00:00
Laga nudlar eller ris. Strimla kycklingen om du använder filéer. Hetta upp lite av den neutrala oljan och sesamoljan. Bryn kycklingstrimlorna tills de får fin färg, ca 4-5 minuter. Lägg åt sidan. Tillsätt lite mer olja och stek wokgrönsakerna på hög värme enligt paketet. Lägg i kycklingen och blanda om. Hacka bananen och jordnötterna och rör i det. Smaka av med salt och peppar. Strö över lite kokos innan serveringen. Bjud nudlar eller ris till och sambal oelek, soja eller annan asiatisk sås till dem som vill ha lite hetta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!