Kycklingwok

(2 port)ca 200 g kycklingfilé2 paprikor1 liten morot1 salladslök0,5 msk soja1 dl hönsbuljong (vatten + tärning, kontrollera innehållsdeklarationen)Marinad:skal och saft av 1 lime (eller 1/2 citron)1 msk olja2 krm grovkrossad rosépeppar0,5 tsk salt, 1 krm malen ingefära

Mat & dryck2001-05-10 00:01
Strimla kycklingfiléerna. Lägg dem i dubbla plastpåsar. Blanda samman marinaden och häll den i påsen. Förslut och skaka varsamt om påsen så att marinaden blandas med köttet. Lägg kallt cirka 2 timmar. Skölj, halvera och kärna ur paprikan och strimla den. Ansa moroten och hyvla den med hjälp av osthyveln i tunna band. Strimla sedan längsmed. Skölj salladslöken och skär strimlor. Ta upp kycklingköttet (spar marinaden) och fräs det i stor stekpanna eller wok några minuter. Lägg i paprika, morotsstrimlor och lök. Låt fräsa med köttet en stund. Tillsätt marinad, soja och buljong. Låt småkoka 5-10 min. Servera med kokt ris eller couscous.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!