Lammfärsbiffar med fårost och äppelratatouille
4 port 500 g lammfärs1 liten gul lök1 tsk salt0,5 tsk grovmald svartpeppar1 ägg1 msk potatismjöl1 dl vatten75 g fårostfärska örtkryddor t ex timjan, rosmarin eller salvia (blanda gärna)Äppelratatouille:4 äpplen1 gul lök1 paprika1 msk fett1 vitlöksklyfta1-2 msk tomatpuré1 dl vatten1 tsk smulad timjansalt, peppar
Börja med ratatouillen. Skala (eventuellt), kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och skiva paprikan.
Fräs äpple, lök och paprika i matfett några minuter. Pressa i vitlök och tillsätt tomatpuré och vatten.
Låt allt småkoka ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och smulad timjan.
Skala och riv löken. Blanda färsen med lök, salt och peppar. Tillsätt ägg, potatismjöl och vatten. Arbeta den smidig. Forma åtta biffar och lägg lite ost blandat med hackade örter i mitten av varje biff och täck över fyllningen med färsen.
Stek biffarna cirka fem minuter per sida. Servera med ris, potatis eller nudlar och äppelratatouille.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!