Lammgryta med chili
(4 port)Det milda lammköttet får en knuff av chilipeppar, kummin och saffran.400 f benfria grytbitar av lammbog eller rygg2 gula lökar1 squash, ca 200 g4 potatisar, ca 300 g2 morötter1 röd och 1 gul paprika1 tsk mald koriander, 1 tsk spiskummun, 1 tsk chilipeppar, 3 tsk grön chili flakes (finns i kryddhyllan), 1 tsk färsk hackad chili (grön eller röd)0,5 påse saffran5 dl köttbuljong (vatten + tärning) eller ta någon dl av köttfond (på flaska)salt, svart- eller rosépeppar
Skär squash och skalad potatis i bitar, skiva morötterna, grovstrimla paprikan och skär tomaterna i tunna klyftor.
Skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar.
Bryn det i omgångar i fett i stekpanna och flytta efter hand över till en gryta.
Fräs löken och alla kryddorna någon minut. Lägg över i grytan. Häll på buljong och låt koka under lock ca 30 min.
Tillsätt potatis och morötter och låt koka ytterligare ca 5 min.
Blanda ner squash och paprika. Koka ca 5 min till.
Tillsätt tomaterna och smaka av med salt och peppar.
Bjud grytan med kokt ris.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!