Lammgryta med vin och oliver
(4 port)6-8 skivor av bog eller rygg, ca 700 g1 msk margarin0,5-1 tsk salt2 krm svartpeppar1 burk krossade tomater1 dl vitt torrt vin eller cider1 tsk fransk senap1 gul lök1 vitlöksklyfta1 tsk smulad dragon1 tsk smulad timjan15 svarta oliverfinklippt gräslök
Tillsätt senap och låt grytan sjuda under lock ca 20 min.
Skala och skär löken i skivor. Lägg i lök, pressad vitlök och örtkryddor.
Koka ytterligare ca 10 min eller tills köttet känns mört. Lägg i oliverna och strö över klippt gräslök.
Bjud med ris och en blandad sallad.
Lammfärsbiffar med ädelost:
Blanda samman en färs av 500 g lammfärs, 2 msk potatismjöl, 1 dl vatten, 1 ägg, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Arbeta den smidig.
Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i lätt brynt margarin i en stekpanna 2-3 min per
sida.
Lägg över biffarna på ett ugnssäkert fat. Fördela ca 50 g ädelost på biffarna.
Stek i ugn vid 225 grader ca 5 min eller tills osten smält.
Bjud med kokt potatis och lätt kokta grönsaker.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!