Lammgryta med vin och oliver

(4 port)6-8 skivor av bog eller rygg, ca 700 g1 msk margarin0,5-1 tsk salt2 krm svartpeppar1 burk krossade tomater1 dl vitt torrt vin eller cider1 tsk fransk senap1 gul lök1 vitlöksklyfta1 tsk smulad dragon1 tsk smulad timjan15 svarta oliverfinklippt gräslök

Mat & dryck1998-11-25 15:44
Bryn köttet i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta och häll på krossade tomater och vin.
Tillsätt senap och låt grytan sjuda under lock ca 20 min.
Skala och skär löken i skivor. Lägg i lök, pressad vitlök och örtkryddor.
Koka ytterligare ca 10 min eller tills köttet känns mört. Lägg i oliverna och strö över klippt gräslök.
Bjud med ris och en blandad sallad.
Lammfärsbiffar med ädelost:
Blanda samman en färs av 500 g lammfärs, 2 msk potatismjöl, 1 dl vatten, 1 ägg, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Arbeta den smidig.
Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i lätt brynt margarin i en stekpanna 2-3 min per
sida.
Lägg över biffarna på ett ugnssäkert fat. Fördela ca 50 g ädelost på biffarna.
Stek i ugn vid 225 grader ca 5 min eller tills osten smält.
Bjud med kokt potatis och lätt kokta grönsaker.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!