Lammgryta med vita bönor

Mat & dryck2011-09-18 10:35

6 portioner.

Det här behövs:
2 dl vita bönor, 1 liter vatten och en msk salt. Dessutom: 1 kg lammkött av bog el rygg (med ben), 3/4 liter vatten, en tärning köttbuljong, 2 tsk salt, några svartpepparkorn, 1 lagerblad, 2 gula lökar, 3 morötter, en bit kålrot, 1 purjolök, 2 vitlöksklyftor, en kvist rosmarin, en knippe hackad persilja.

Gör så här:
Lägg de vita bönorna i blöt i kallt saltat vatten i åtminstone 6 timmar . Byt vatten och koka bönorna i ca 45 minuter. Skär köttet i mindre bitar. Lägg kött och ben i en gryta. Häll på vatten och tillsätt buljongtärning, salt, peppar och lagerblad. Koka 30 minuter. Skär lök och rotsaker i bitar, lägg dem i grytan och koka ytterligare 20 minuter. Skär purjolöken i skivor och blanda ner i grytan tillsammans med hackad vitlök, rosmarin och bönor. Koka ytterligare 10 minuter. Smaka av och klipp persilja över rätten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!