4 portioner. 600 g lammkött, 400 g palsternacka, 4 rödlökar, 1 dl finhackad persilja, 2 dl portvin, 4 dl köttbuljong, 2 msk maizena. Potatis- och selleripuré: 6 potatisar, 100 g rotselleri, 2 dl mjölk, 2 msk smör. Rosmarinyoughurt: 2 dl matlagningsyoughurt, 1/2 msk stött rosmarin, 1 msk fransk senap.
Skär köttet i bitar. Bryn i smör, lägg i gryta. Skala/skär palsternacka/rödlök i bitar. Häll på vin och buljong. Koka sakta i 15 minuter. Red med maizena utrört i lite vatten. Salta och peppra. Skala potatis och selleri. Värm mjölk och smör i en kastrull. Mosa potatis och selleri, tillsätt mjölkblandningen. Salta ochpeppra. Rör till en fluffig puré. Blanda youghurt, rosmarin och senap. Salta och peppra. Toppa grytan med en klick rosmarinyoughurt, servera purén bredvid.