Lammgryta

Mat & dryck2011-05-19 09:35

4 portioner. 600 g lammkött, 400 g palsternacka, 4 rödlökar, 1 dl finhackad persilja, 2 dl portvin, 4 dl köttbuljong, 2 msk maizena. Potatis- och selleripuré: 6 potatisar, 100 g rotselleri, 2 dl mjölk, 2 msk smör. Rosmarinyoughurt: 2 dl matlagningsyoughurt, 1/2 msk stött rosmarin, 1 msk fransk senap.

Skär köttet i bitar. Bryn i smör, lägg i gryta. Skala/skär palsternacka/rödlök i bitar. Häll på vin och buljong. Koka sakta i 15 minuter. Red med maizena utrört i lite vatten. Salta och peppra. Skala potatis och selleri. Värm mjölk och smör i en kastrull. Mosa potatis och selleri, tillsätt mjölkblandningen. Salta ochpeppra. Rör till en fluffig puré. Blanda youghurt, rosmarin och senap. Salta och peppra. Toppa grytan med en klick rosmarinyoughurt, servera purén bredvid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!