Lammkotletter med rostade grönsaker
8 parkotlettersalt, nymald svartpepparUgnsrostade grönsaker: 0,5 dl olivolja (olja), 3 stora rödlökar, 2 gula och 1 röd paprika, 1 medelstor fänkål, 1 tsk salt, 1 krm citronpepparGarnering: 3 salladslökar, 1 kruka ruccolasallad.
Sätt på riset samtidigt. Koka riset i hönsbuljong och krydda med lite torkad örtkrydda. När riset är kokt så ”färga” det gult med gurkmeja. Eller koka riset med saffran. När grönsakerna är färdiga så blanda dem med strimlad salladslök, rivna ruccolablad och de sparade fänkålsvipporna.
Se till att kotletterna är rumstempererade innan de steks. Krydda med salt och peppar. Hetta upp fett i stekpannan. Stek kotletterna ca 3 min per sida. Servera kotletterna med det gula riset och grönsakerna. Garnera med färsk timjan.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!