Lammstek med kaffe

(6 port)Ca 1,5 kg lammstek med ben3-4 vitlöksklyftorca 1 dl starkt bryggt kaffeTill ingnidning: 1-1,5 tsk salt, 0,5 tsk grovmalen svartpepparSås: 5 dl sky + buljong (totalt 5 dl), 2 msk idealmjöl, 1 dl grädde, 1 tsk soja, nymald svartpeppar

Mat & dryck2000-09-14 00:01
Sätt ugnen på 175 grader. Skala vitlöksklyftorna och späcka steken. Gnid in med salt och peppar. Lägg steken i lätt smord ugnssäker form lagom stor till steken. Stek i ca 45 min. Häll på kaffet. Stick in en köttermometer och stek tills den visar 75 grader för genomstekt kött eller till 70 grader för lätt rosa. Beräknad stektid 1,5-1,75 tim.
Späd ev med lite vatten under stekningens gång. Låt steken vila innan den skärs upp i skivor. Gör såsen under tiden. Koka upp silad sky och buljong. Skaka samman mjöl och grädde och vispa ned i skyn. Låt småkoka 3-5 min. Smaka av med soja och svartpeppar. Servera med potatisgratäng (där potatisen också kan varvas med squashskivor).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!