Lammstek med olika fyllningar

(ca 8 port)ca 1,5 kg benfri lammstek1-2 tsk saltsvartpepparFyllning 1:1 gul lök, 1 msk margarin, 1 dl ströbröd, 1 stort fast äpple, 1 burk konserverade aprikoser (ca 400 g), 1 ägg, 0,5 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 tsk smulad mynta.Fyllning 2:1 dl mango chutney, 1 tsk malen ingefära, 1 tsk smulad mynta.Fyllning 3:300 g mozzarellaost, 2 msk smulad basilika, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar.

Mat & dryck1998-11-25 15:40
Till första fyllningen skalas och hackas löken som får fräsa mjuk i lite margarin. Tvätta och kärna ur äpplet och skär det i små tärningar. Ta löken från plattan och blanda ner äpple, ströbröd, uppvispat ägg, väl avrunna och eventuellt delade aprikoser (spar spadet till sås). Salta och peppra och blanda ner myntan.
Den andra fyllningen blandas bara samman. Till tredje fyllningen skärs osten i skivor. Fyll hålrummet med vald fyllning. Mozzarellaosten ska strös med basilika, salt och peppar.
Bind upp steken med bomullsgarn. Lägg den i en ugnssäker form avpassad efter stekens storlek. Gnid in steken med salt och peppar. Stick in en köttermometer i tjockaste delen.
Stek i ugn vid 175 grader till en innertemperatur av 75 grader för genomstekt. (Lätt rosa blir den vid 70 grader.) Det tar 1,5-1 3/4 timme.
Ta ut steken och låt den vila under folie.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!