Lammstek med olika fyllningar
(ca 8 port)ca 1,5 kg benfri lammstek1-2 tsk saltsvartpepparFyllning 1:1 gul lök, 1 msk margarin, 1 dl ströbröd, 1 stort fast äpple, 1 burk konserverade aprikoser (ca 400 g), 1 ägg, 0,5 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 tsk smulad mynta.Fyllning 2:1 dl mango chutney, 1 tsk malen ingefära, 1 tsk smulad mynta.Fyllning 3:300 g mozzarellaost, 2 msk smulad basilika, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar.
Den andra fyllningen blandas bara samman. Till tredje fyllningen skärs osten i skivor. Fyll hålrummet med vald fyllning. Mozzarellaosten ska strös med basilika, salt och peppar.
Bind upp steken med bomullsgarn. Lägg den i en ugnssäker form avpassad efter stekens storlek. Gnid in steken med salt och peppar. Stick in en köttermometer i tjockaste delen.
Stek i ugn vid 175 grader till en innertemperatur av 75 grader för genomstekt. (Lätt rosa blir den vid 70 grader.) Det tar 1,5-1 3/4 timme.
Ta ut steken och låt den vila under folie.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!