Lasagne med grönt

(4 port)250 g tagliatelleOstsås:4 msk vetemjöl, 7 dl mjölk, en halv grönsaksbuljongtärning, 2 msk smör, 3 dl riven lagrad ost, riven muskotnöt, 1 krm svartpeppar.Tomatsås:1-2 purjolökar, 1-2 msk olivolja, 1 burk krossade tomater, 2 msk tomatpuré, 1grönsaksbuljongtärning, 1-2 pressade vitlöksklyftor, 0,5 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 msk smulad oregano, 1 tsk smulad timjan.

Mat & dryck1998-11-24 10:29
Förkoka tagliatellen enligt anvisningar på förpackningen, men förkorta själva
koktiden till 3-4 min. Låt pastan rinna av.
Till ostsåsen blandas vetemjölet med lite av mjölken till en slät redning.
Koka upp resten av mjölken med buljongtärningen. Vispa ner redningen och fettet. Låt såsen sjuda några minuter under vispning.
Ta kastrullen från värmen. Blanda ner hälften av osten.
Smaka av med riven muskotnöt och peppar.
Snitta och skölj purjolöken väl. Skär den i skivor.
Fräs löken mjuk i olja. Häll på tomaterna med spad. Tillsätt tomatpuré, buljongtärning, vitlök, salt, peppar och kryddörter. Låt småputtra under lock ca 5 min.
Smörj en ugnsfast form. Bottna med hälften av ostsåsen. Varva sedan tagliatelle med tomatsås. Avsluta med tagliatelle och resten av ostsåsen. Strö över resten av osten.
Gratinera i mitten av ugnen, vid 225 grader, ca 25 min.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!