Lasagne på zucchini- och kantarell
(6 pers)2 medelstora zucchini eller squashKöttfärssås:800 gram köttfärs1 stor gul lök, hackad2-3 klyftor vitlök1 burk krossad tomat1-2 matskedar redningsalt och pepparFyllningen:Kantareller så mycket du vill och har tillgång till3 dl mellangräddesalt och pepparPå toppen:2 dl riven ost
Skär zuccini eller squash på längden. Lägg på hushållspapper och salta så vätskan svettas ut.
Fräs svampen i smör i en kastrull. Slå över grädden, koka ihop eventuellt med lite redning.
Varva färsröran med zucchini- eller squashskivorna i en ugnsfast form. Häll över svampfyllningen och riven ost.
Grädda i 200 graders ugn i 20-30 minuter.
Bjud en god sallad till. Färskpotatis smakar också bra till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!