Lasagne på zucchini- och kantarell

(6 pers)2 medelstora zucchini eller squashKöttfärssås:800 gram köttfärs1 stor gul lök, hackad2-3 klyftor vitlök1 burk krossad tomat1-2 matskedar redningsalt och pepparFyllningen:Kantareller så mycket du vill och har tillgång till3 dl mellangräddesalt och pepparPå toppen:2 dl riven ost

Mat & dryck2009-09-02 16:23
Bryn köttfärs och lök i en gryta. Tillsätt pressad vitlök, krossad tomat och låt puttra i tio minuter. Rör ned redning, salt och peppar.

Skär zuccini eller squash på längden. Lägg på hushållspapper och salta så vätskan svettas ut.


Fräs svampen i smör i en kastrull. Slå över grädden, koka ihop eventuellt med lite redning.

Varva färsröran med zucchini- eller squashskivorna i en ugnsfast form. Häll över svampfyllningen och riven ost.

Grädda i 200 graders ugn i 20-30 minuter.

Bjud en god sallad till. Färskpotatis smakar också bra till.



Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!