Lätt fiskgryta
(4 port)600 g fiskfilé0,5 gurka2 gula lökar1 msk smör eller margarin1 dl vitt vin eller 1 msk citronsaft + 6 msk vatten2 tsk vetemjöl + 2,5 dl matlagningsgrädde0,5 smulad fiskbuljongstärning1 msk osötad senap0,5 dl hackad persilja, 0,5 tsk salt, 1 krm citronpeppar
den på längden. Skär den i 0,5 cm tjocka bitar. Skala och skär löken i klyftor.
Fräs gurka och lök i lite fett i en gryta eller traktörpanna.
Tillsätt vin eller citronsaft och vatten. Rör ut mjölet i grädden.
Tillsätt redning, buljongtärning, senap och persilja.
Låt såsen koka upp. Salta och peppra fisken. Lägg ner den i såsen och låt sjuda ca 5 min.
Bjud med kokt ris eller potatis.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!