Lättlagad studentbuffé

Det är examenstider och många våndas över vad de ska bjuda på. Det får inte vara för krångligt, för tidskrävande eller för dyrt. Här är en lättlagad buffé utan för många rätter.

Studentbuffé för 25 personer.

Studentbuffé för 25 personer.

Foto: Staffan Claesson

Mat & dryck2006-05-18 00:00
En huvudrätt med en gudomlig kronärtsskockssalsa som går att variera med både rostbiff, fläskfilé, kyckling eller lax. Till det rostad olivpotatis, pesto-risonifyllda tomater och en frisk sallad.
En enkel marängtårta med favoritsmakerna jordgubbar, lime och vit choklad får avsluta kalaset som är beräknat till 25 personer.

Detta kan du förbereda dagen innan:
* skölj grönsaker och sallat
* gör kronärtsskocksalsa men lägg i osten samma dag
* borsta och skär potatis och lägg i vatten med citron
* koka risonin
* kärna ur tomaterna
* gör krutongerna
* baka marängbottnar, riv choklad och vispa grädde
* duka


Meny:
*Kallskuret med salsa på kronärtskocka och prästost
* Olivrostad färskpotatis
* Pesto- och risonitomater
* Grön sallad med krispiga krutonger
* Marängtårta med limejordgubbar och vit choklad

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!