Lax i marinad

4 port600 g laxfilé med skinnet kvarLag: 2,5 dl vatten, 0,5 dl salt, 1 msk socker, 1 krm krossad vitpeppar, 0,5 msk krossad rosépeppar, 2-3 msk grovhackad dill, rivet skal och saft av 1citron.Sås: 3 dl gräddfil, 1 dl hackad dill, 0,5 dl klippt gräslök, 2 tsk torkad smulad dragon, 1 krm socker, 1 krm smulad fiskbuljongtärning, 1 msk senap, 1 tsk vinäger, 0,5 krm mald vitpeppar.

Mat & dryck2000-06-21 00:01
Koka upp vatten och rör ner salt, socker, vitpeppar, rosépeppar, dill, det rivna skalet samt saft av citron. Låt lagen svalna. Lägg laxen i en trång bunke med skinnsidan upp. Häll på lagen. Låt den ligga kallt 30-40 min. Ta upp och torka av laxen och lägg den på ugnssäkert fat. Stek i ugn vid 225 grader 15-20 min. Kontrollera efter 15 min om fisken känns fast. Låt laxen kallna. Lägg upp den på fat. Garnera med fräscha dillvippor och tunna citronskivor. Servera med såsen (som fått mogna en stund i kyl först), nykokt färskpotatis och grönsaker.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!