Lax i ugn med kräftskagen

Lätt vardagsrätt för stressade småbarnsföräldrar. Tips av Ulrika Lidbom.

Mat & dryck2012-03-08 11:02

4 portioner

Ingredienser
4 portionsbitar benfri laxfilé, ca 600 g
50 g röd kaviar alt löjrom (om du vill lyxa till det)

Fyllning:
150 g kräftstjärtar
3 msk crème fraiche
3 msk majonnäs
1 dl hackad dill
1 krm Tabasco (kan uteslutas)

1. Värm ugnen till 225 grader. Skär ett djupt snitt i mitten på varje laxbit, till en ”ficka”.
2. Hacka kräftorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen.
3. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper.
4. Baka laxen i mitten av ugnen 12-15 minuter.
5. Toppa eventuellt med en klick röd kaviar alt. löjrom.

Citron- och dillmos
10-12 potatisar
2 dl mjölk
2 msk smör
Rivet skal av en tvättad citron
1 dl hackad dill
Salt, peppar

Så gör du:
1. Skala potatisen och skär i bitar. Koka dem mjuka i vatten, ca 15 minuter. Häll av kokvattnet.
2. Mosa potatisen med en elvisp. Värm mjölken.
3. Blanda moset med varm mjölk och smör och vispa det fluffigt.
4. Vänd ner citronskal och dill och smaka av med salt och peppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!