Laxburgare med korianderaioli
(4 portioner)600 g laxfilé1 urkärnad och finhackad chili2 finstrimlade salladslökar1/2-1 tsk saltnymalen svartpeppar efter smakKorianderaioli1 dl lättmajonnäs1/2 kruka finhackad koriander1 hackad och mosad vitlöksklyftasalt och nymalen svartpeppar efter smakTillbehör8 skivor rostad bröd, t ex ciabatta1 skivad avokado (citronsaft på)2 skivade tomater1/2 skivad rödlökflingsalt och nymalen svartpepparDessutomEv sötpotatisstripsSötpotatisstrips300 g sötpotatis ca 1 stor1 msk olivoljaflingsalt
Sötpotatisstrips
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i en centimeter tjocka stavar. Häll oljan i en form och lägg i stavarna. Skaka runt och rosta i ugnen i ca 10-12 minuter. Vänd stripsen en gång. Salta och servera. Observera att de blir lite mjuka i konsistensen p g a högt vätskeinnehåll.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!