Laxburgare med korianderaioli

(4 portioner)600 g laxfilé1 urkärnad och finhackad chili2 finstrimlade salladslökar1/2-1 tsk saltnymalen svartpeppar efter smakKorianderaioli1 dl lättmajonnäs1/2 kruka finhackad koriander1 hackad och mosad vitlöksklyftasalt och nymalen svartpeppar efter smakTillbehör8 skivor rostad bröd, t ex ciabatta1 skivad avokado (citronsaft på)2 skivade tomater1/2 skivad rödlökflingsalt och nymalen svartpepparDessutomEv sötpotatisstripsSötpotatisstrips300 g sötpotatis ca 1 stor1 msk olivoljaflingsalt

Mat & dryck2005-02-10 00:00
Börja med att röra ihop ingredienserna till aiolin. Rosta brödet och förbered tillbehören. Bena ur laxen och skär bort skinnet. Skär filén i kuber och kör i matberedare till en grov massa. Tillsätt chili, koriander och salt och peppar och kör ett par varv till. Forma till burgare och stek dem på medelvärme ca 4-5 minuter på varje sida. Servera laxburgarna nystekta mellan rostade brödskivor med tillbehören på. Bjud gärna sötpotatisstrips till.

Sötpotatisstrips
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i en centimeter tjocka stavar. Häll oljan i en form och lägg i stavarna. Skaka runt och rosta i ugnen i ca 10-12 minuter. Vänd stripsen en gång. Salta och servera. Observera att de blir lite mjuka i konsistensen p g a högt vätskeinnehåll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!