Laxfilé på vårbädd

(4 port)4 skivor (ca 125 g) laxfilé, skinn- och benfria (skurna rakt över filén)saft av en halv citron0,5 msk flytande honungcitronpepparsaltolja/flytande margarinFörslag till grönsaker:små kokta/halverade potatisarlätt förvällda sockerärtergul paprikalätt förvälld grön sparrislite olika sallater som rivs

Foto: Jörgen Hagelqvist

Mat & dryck2001-05-31 00:01
Blanda citronsaft och honung. Droppa eller pensla blandningen över laxen, peppra och salta. Låt ligga ca 15 min. Förbered grönsakerna. Koka potatisarna och ånga av dem. Vänta med att förvälla sockerärter och sparris till strax före servering. Hetta upp lite olja/flytande margarin i en stekpanna (gärna belagd) och stek laxbitarna (ej för stark värme) 3-4 min per sida. Förväll samtidigt sockerärter och sparris. Halvera ev potatisen. Lägg upp grönsaker och potatis på ett fat och lägg den nystekta laxen över. Garnera med fräscha dillkvistar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!