Laxgryta

(4 port)Laxkuber i gryta med rotsaker och med smaker som timjan och dill.ca 500 g färsk eller fryst laxsaften av 1 lime eller 0,5 citron2û3 morötter, 1 bit rotselleri, ca 100 g1 medelstor purjolök1 msk olja (oliv) eller margarin3 dl vatten + 1 fiskbuljongtärning eller fiskfond på flaska0,5 tsk salt, ev 1 vitlöksklyfta2 krm smulad timjan, 2 msk tomatpuré(10û15 svarta kärnfria oliver)klippt dill

Mat & dryck1998-11-27 14:56
Halvtina laxen om fryst köpts. Skär i båda fallen bort skinn och ben och skär fiskköttet i stora tärningar. Lägg dem i en bunke och pressa över citronsaft.
Skala morötter och rotselleri (skär sellerin först i skivor och skala sedan). Snitta och skölj purjolöken. Skär morötter och rotselleri i fina strimlor och purjon i skivor.
Fräs grönsakerna i olja eller margarin i en gryta.
Häll på vatten och smula ner buljongtärningen eller häll på fiskfond.
Tillsätt salt, smulad timjan, ev pressad vitlök och tomatpuré.
Låt koka på svag värme under lock ca 10 min.
Lägg ner laxen och sjud ytterligare 5û7 min.
När grytan ska serveras strös eventuellt oliver över och klippt dill.
Bjud med kokt pressad potatis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!