Laxlasagne

(4 pers)500 g laxfilé (skinn och benfri) 1 gul lök 1 dl vitt vin 3 dl vatten + 1 fiskbuljongtärning 3 msk idealvetemjöl + 1 dl vatten 2 dl vispgrädde 3 dl riven lagrad ost 2 vitlöksklyftor 250 g färsk eller fryst bladspenat 1 burk krossade tomater,400 g 1 msk tomatpuré 0,75 tsk salt 0,5 krm cayennepeppar 12 förkokta lasagneplattor

Mat & dryck1999-09-15 23:59
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Skär laxen i tärningar. Koka upp vin, vatten och fiskbuljongtärning. Lägg i lök och lax och låt sjuda några minuter. Sila ifrån lax och lök. Spar buljongen.
Vispa ihop mjöl och vatten. Vispa ner redningen i buljongen. Tillsätt grädden och låt såsen koka några minuter. Rör ner nästan all ost. Koka inte mer.
Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i lite smör i en stekpanna. Rör ner tomatkross och tomatpuré. Smaka av med salt och cayennepeppar. Blanda ner lax och lök. Varva laxblandningen med ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Strö över resten av osten och grädda i ugnen ca 30 min.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!