Laxlasagne

(4 port)500 g färsk laxfilé (skinn- och benfri)1 gul lök1 dl vitt vin eller 2 msk pressad citron + 4 msk vatten3 dl vatten, 1 smulad fiskbuljongtärning3 msk idealmjöl + 1 dl vatten2 dl mellangrädde3 dl riven lagrad ost typ prästost2 vitlöksklyftor1 burk krossade tomater 400g, 1 msk tomatpurésalt, 0,5 krm cayennepeppar12 lasagneplattor

Mat & dryck2002-02-20 16:55
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form. Skala och hacka löken. Skär laxen i kuber.
Koka upp vin, vatten och fiskbuljongtärning i en kastrull. Lägg ner lax och lök. Låt sjuda några minuter. Sila ifrån lax och lök. Vispa ut mjölet i vattnet. Vispa ner det i fiskbuljongen. Tillsätt grädde och låt såsen småkoka 3-5 min. Rör ner större delen av osten. Skala och hacka vitlöken. Tillaga spenaten enligt paketets anvisningar. Låt den rinna av innan den fräses med vitlöken i lite fett. Rör ner krossade tomater och tomatpuré.
Smaksätt med salt och cayennepeppar.
Blanda ner laxen med lök. Varva lax- och grönsaksröra med ostsås och lasagneplattor i formen. Avsluta med sås. Strö över resten av den rivna osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!